Ostravar odtajnil všechny hvězdy letošních Slavností pivovaru.

foto: www.popfoto.cz

Pivovar Ostravar odtajnil všechna jména hudebníků a kapel, kteří letos přijedou na 17. ročník Slavností pivovaru Ostravar. Celkem se na oblíbených Slavnostech letos představí 13 kapel. Hlavními taháky budou Tři sestry, Čechomor, speciální vystoupení Richarda Krajča a britští Shoshin.

Pivovar Ostravar zveřejnil kompletní výčet kapel na Slavnosti pivovaru Ostravar, které proběhnou v ostravském pivovaru 23. a 24. června. Na 17. ročník oblíbeného svátku piva a hudby přijedou Tři sestry, Čechomor, Lipo, Mňága a Žďorp, Horkýže Slíže, Michal Hrůza, britská rocková kapela Shoshin, Light&Love, Legendy se vrací, Zakázaný ovoce, The Paranoid, zpěvák Jakuba Ondra a mezi vystupujícími opět nebude chybět ani Richard Krajčo, dlouholetý partner Ostravaru.

foto: www.popfoto.cz
foto: www.popfoto.cz

Celkem se během dvou dnů vystřídá na dvou pódiích v areálu pivovaru Ostravar 13 interpretů.  “Letos jsme dali  dohromady doopravdy multižánrový a pestrý program. Věřím, že se našim fanouškům bude líbit,” hodnotí skladbu kapel event manažer pivovaru Jan Vošta.

Tři sestry – ideální kapela k oslavě nezkrotnosti

Velkou premiéru si na Slavnostech odbudou Tři sestry. Pubrocková kapela Tři sestry sice loni oslavila 30 let na české hudební scéně, ale kapela stále překypuje obrovským elánem a chce diváky při svých koncertech především bavit, což loni dokázala například v O2 aréně. Koncerty kapely se často mění v jeden velký mejdan. “Tři sestry slaví svá významná životní jubilea často, rády a o sto šest. Vhodnější kapelu k oslavě 120 roků nezkrotnosti bychom asi těžko hledali,” říká event manažer pivovaru Jan Vošta.

Čechomor na Slavnostech po 14 letech

Po dlouhých 14 letech se naopak na Slavnosti vrací  skupina Čechomor. Od roku 2003 prošlo výjimečné folkrockové uskupení zajímavou cestu. Čechomor posbíral řadu významných ocenění, vydal 7 platinových desek a se svou hudbou se kapela dokázala prosadit také na mezinárodní filmové scéně. “Na Čechomoru se mi líbí zcela výjimečná muzikálnost a odvaha spolupracovat s těmi nejlepšími hudebníky,” prozrazuje Jan Vošta.”

Do Ostravy dorazí i britští Shoshin

K velmi zajímavým hostům letošních Slavností Ostravaru budou patřit také britští Shoshin. Jejich sound i čirá radost z hrání působí podle hudebních kritiků velmi podmanivě. “Kapela nabízí svěží míchání rocku, reggae, soulu s hip hopem a latinou. Shoshin budou rozhodně oživením letošního ročníku Slavností. Jsme moc rádi, že se nám podařilo je  do pivovaru přivést,” dodává  Jan Vošta.

Speciální projekt Richarda Krajča

Speciální projekt chystá na Slavnosti také Richard Krajčo, jeden z nejúspěšnějších českých autorů a hudebníků současnosti. ”Vystoupení bude šité na míru našim pivovarským Slavnostem a už dopředu můžeme říct, že nikde jinde podobné nezažijete.” poznamenává Vošta.

foto: www.popfoto.cz
foto: www.popfoto.cz

Vstupné na Slavnosti ostravského pivovaru začíná v předprodeji na ceně 150kč za jednodenní lístek a 250 Kč za dvoudenní. V ceně vstupenky je již tradičně pivo zdarma, letos však při příležitosti 120 narozenin bude nabídka piv opravdu bohatá. Vstupenky je možné koupit na webu Ostravar.cz a GoOut.net. Od poloviny května budou k dispozici také na ostravských informačních centrech a již tradičně na Pivní pohotovosti v Ostravě. Cena piva zůstává na přátelských 20 korunách.

Čtenáři měsíčníku NAŠEHO MĚSTA se můžou těšit na soutěž o lupeny.

Pivovar Ostravar patří k nejstarším dobře fungujícím podnikům na území města Ostravy. V letošním roce uplyne již 120 let od jeho založení. Jeho filosofií je dlouhodobé zaměření se primárně na region, z nějž pochází. Na Ostravsku je doma a rozumí tomuto regionu jako málokdo. Více informací najdete na www.ostravar.cz

(nm) KP