JARO V ZOO OSTRAVA-KOMENTOVANÉ PROHLÍDKY

Tuto sobotu budou v Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava opět zahájena komentovaná setkání u vybraných druhů zvířat. Návštěvníci se tak mohou těšit na zajímavé zpestření prohlídky zoo. Připraveny budou i jarní aktivity pro děti.

V tomto období budou komentovaná setkání probíhat převážně o víkendech a svátcích, ale ani návštěvníci upřednostňující prohlídku zoo v pracovní dny nepřijdou zkrátka. Každý den mohou zájemci vidět péči o slony nebo krmení šimpanzů. Od dubna pak přibude setkání u krokodýlů nebo krmení medvědů a hulmanů v expozici Čitván. V květnu se pak mohou lidé těšit na velbloudy a supy. A jakmile bude dostatečně teplo, otevře se i průchozí expozice Ráj lemurů, kde bude probíhat komentované krmení lemurů.

V den zahájení komentovaných setkání, tj. v sobotu 23. března, bude u expozice Na statku připraven i program pro děti s nádechem jara, který připravilo Středisko volného času Ostrava. Děti, ale i dospělí se mohou seznámit s jarními rostlinami a naučit se je poznávat, vyluštit si květinovou křížovku nebo si vyrobit ozdobu z květin. Program potrvá od 10 do 16 hodin.

Časový harmonogram aktuálních komentovaných setkání v Zoo Ostrava:

každý den

12:00 šimpanzi

péče o slony – začátek mezi 13:00 a 13:30

víkendy a svátky

9:30   pandy

10:30 vydry

11:00 mandrili

12:30 žralůčci (pouze SO a NE)

14:00 hroši

– vybrané dny

11:30 loriové – ÚT a ČT

13:30 šelmy – ÚT, ST a ČT (mimo svátky)

Setkání může být z nenadálých provozních či veterinárních důvodů zrušeno.

Komentovaná setkání v ostravské zoo představují pro návštěvníky vítané zpestření prohlídky. Lidé se během nich kromě pozorování zvířat od chovatelů zároveň dozvědí také řadu zajímavostí o chovu daného druhu v lidské péči i aktuální situaci ve volné přírodě, která není často nijak příznivá. Pro mnohé, ve volné přírodě ohrožené druhy, se stává chov v zoologických zahradách poslední možností, jak tato zvířata uchovat pro příští generace.

Ještě do konce března mohou lidé využít mimosezónní zlevněné vstupné. Areál zoo je otevřen od 9 do 18 hodin, pokladny a pavilony se zavírají v 17 hodin. Návštěvou ostravské zoo pomáháte chránit zvířata a rostliny po celém světě. Z každého vstupu putují 2 Kč na záchranu ohrožených druhů přímo ve volné přírodě. Děkujeme!

(ab)