MZDY VE STROJÍRENSKÝCH VÍTKOVICÍCH OD ČERVENCE VZROSTOU

Na růstu tarifních mezd i motivačních složek platů se s platností od 1. července dohodlo vedení a odbory VÍTKOVIC, a. s. Výdělek ve strojírenské skupině vzroste o 700 korun měsíčně. Do tarifních mezd firma svým lidem přidává plošně 400 korun, na motivační složku mzdy jde o 300 korun měsíčně navíc, respektive 900 korun za čtvrtletí.

V případě dceřiných společností s vysokým potenciálem růstu, jako jsou VÍTKOVICE HEAVY MACHINERY, je možné motivační část platů dohodou na úrovni dané firmy ještě dále zvýšit. „Zvýšením tarifních mezd dáváme najevo, že se společnosti ve skupině stabilizují. Současně jsme chtěli zaměstnancům přidat i v odměnách v souvislosti s novým motivačním systémem v celém koncernu. Podmínkou dosažení motivační části mzdy je vždy plnění ukazatelů výkonnosti, především rentability a produktivity z realizovaných tržeb, kvality, dodržování termínů výroby a úspor nákladů, uvedl předseda představenstva a generální ředitel VÍTKOVICE, a.s. Libor Witassek.

VÍTKOVICE nestanovují pravidla pro odměňování zaměstnanců ve společnostech v reorganizaci, kde o vývoji, tedy i tom mzdovém, rozhodují zejména věřitelé ve spolupráci s insolvenčním správcem. Navýšení se netýká ani manažerských mezd.

V roce 2016 byl průměrný vítkovický výdělek 26 941 korun. Strojírenská skupina nyní zaměstnává (po prodeji společnosti Hutní montáže, a.s.) necelých 4 000 zaměstnanců.

(rj) text a foto: Vitkovice.cz