FIALOVÉ BRAMBORY – BAREVNÝ VÝSTŘELEK PLNÝ VITAMÍNŮ

Máme pro vás ideální potravinu, která oživí vaše tradiční recepty. A nejedná se jen o módní výstřelek, protože má i řadu zdravotních benefitů.

Ochutnejte fialové brambory!  Původem jsou z horských oblastí And na pomezí Peru a Bolívie. Za jejich netradiční barvou není žádná chemie, ale antokyany, tedy přírodní barviva. Samotná odrůda Blue Star vyniká mramorovým vzorem ve tvaru hvězdy a krásnou světle fialovou barvou dužiny po uvaření.

Jedná se o varný typ B, dužina je po uvaření pevná a nerozvaří se, po smažení a pečení naopak křupavá navenek a jemná uvnitř, vhodná např. pro výrobu lupínků nebo jako příloha v podobě pečených brambor, bramborové kaše nebo jako barevný doplněk bramborového salátu a bramborových knedlíků.

Brambory nejsou zajímavé pouze na pohled, ale také z hlediska nutričního složení. Obsahují přibližně 5x více vitamínů, karotenů, zinku, a antioxidantů než běžné brambory. Mají pozitivní vliv na zrak, cirkulaci krve a také srdečně- cévní onemocnění. Brambory jsou od českého pěstitele společnosti Brop.

(ab)