Atmosféru věhlasného festivalu Burning Man přibližuje výstava fotografií

FNK Burning Man. Zdroj foto Marek Musil

Až do úterý 31. července bude v obchodním a zábavním centru Forum Nová Karolina ke zhlédnutí unikátní výstava českého fotografa Marka Musila. Prostřednictvím tří desítek fotografií přibližuje fenomén legendárního amerického festivalu Burning Man a jeho epigonů konajících se na dalších dvou kontinentech. V pátek 20. července se v ostravském centru u příležitosti probíhající expozice uskuteční setkání a přednáška s autorem, a to od 12 hodin ve druhém patře. Vstup na výstavu i besedu je zdarma. 

První autorská kolekce fotografií předního reklamního fotografa Marka Musila zachycuje nejen legendární americký festival Burning Man, který se koná na dně vyschlého jezera v Nevadské poušti, ale také jeho novodobé nástupce – MidBurn v Izraeli a AfrikaBurn. Nejznámějším z festivalů je Burning Man, který se pyšní třicetiletou tradicí, účastí předních světových celebrit a je populární po celém světě.

Série dechberoucích fotografií příchozím přiblíží jedinečnou atmosféru festivalů, jejich průběh, ale také specifické kostýmy účastníků, design, alegorické vozy a celkový kolorit subkultury. Vybrané snímky jsou také součástí první publikace Marka Musila s názvem Dust and Light: The Burning Man Collection by Marek Musil, která vyšla v letošním roce.

Expozice bude volně dostupná ve druhém patře ostravského centra až do 31. července, odkud zamíří do Hradce Králové. Partnery projektu jsou FOTOLAB a Nikon. Více informací na www.forumnovakarolina.cz a Facebooku centra.

(nm)