Magistrát města Ostravy bude ve stejném režimu fungovat i v příštím týdnu

Foto: Archiv - Magistát města Ostravy

V neděli 17. května skončil nouzový stav, vyhlášený Vládou České republiky. Magistrát města Ostravy bude ale fungovat ve stávajícím režimu až do 25. května. Úřední hodiny na všech pracovištích magistrátu budou v plném rozsahu, nicméně bude stále nutné se k návštěvě předem objednat. 

K objednání na přepážková pracoviště živnostenského úřadu, cestovních dokladů, občanských průkazů, dopravně správních činností (řidičské průkazy, evidence vozidel) slouží elektronický objednávkový systém. On-line objednání je možné zde.

Objednávky pro osobní podání na podatelně magistrátu je možné vyřídit na čísle 599 443 030, doporučujeme využívat speciální schránky, které jsou pro tento účel umístěny na vrátnicích jednotlivých budov úřadu. 

Pro volání na call centrum Magistrátu města Ostravy slouží občanům bezplatná telefonní linka 800 990 980. Operátoři kontaktního centra poskytují informace k vyřizování úředních věcí a rovněž přijímají telefonické objednávky k návštěvě úřadu pro tyto agendy – řidičských a občanských průkazů, cestovních dokladů, evidence vozidel a živnostenského úřadu. V případě potřeby zajistí operátoři přepojení hovoru na jednotlivá pracoviště úřadů města Ostravy.

Pro osobní návštěvu je nutné si předem dohodnout termín schůzky na příslušném pracovišti, a to  e-mailem nebo telefonicky. Kontakty pro dohodnutí termínu návštěvy a další informace k aktuálnímu provozu úřadu jsou uvedeny na webových stránkách města zde.

(ab)