DEN PĚSTOUNŮ SE TENTO ROK OSLAVUJE V DOLNÍ OBLASTI VÍTKOVICE

13.10. Ostrava oslaví Den pěstounství. Akce se koná v Dolní oblasti Vítkovice. Oslava pěstounů se organizuje pod záštitou náměstka hejtmana pro sociální záležitosti Jiřího Navrátila. Událost začíná od 10 hodin. Jako první se představí dětí žijících v pěstounských rodinách, kteří si připravili vystoupení. Na programu je i představení Parkouru. Na akci se poděkuje i pěstounům, kteří se aktivně zapojují do šíření myšlenek o pěstounství.

Tento den oslavuje pěstouny, kteří se ochotně a láskyplně věnují vychovávání dětem bez vlastní rodiny. Za své zásluhy a výkony si pěstouni zaslouží velkou podporu od veřejnosti.

Den pěstounství chce informovat a zodpovědět co nejvíce dotazů od lidí, kteří by o pěstounství v brzké době uvažovali. Stačí se dostavit do Dolní oblasti Vítkovic a budou Vám poskytnuty veškeré podrobnosti a seznámení se světem pěstounství. Sociální pracovníci se domnívají, že prostředí konání akce je svým neformálním působením lepší pro setkání budoucích náhradních rodičů a pěstounských dětí. Právě tento kontakt může budoucí pěstouny utvrdit v jejich adopci dítěte.

Zastavte se do historické části Vítkovic a oslavte Den pěstounství v příjemném prostředí. Návštevníci obdrží 20% slevu  na vstup do Velkého nebo Malého světa techniky, za podmínek návštěvy informačního stánku kampaně Dejme dětem rodinu.

(ab)Zdroj:www.ostrava-hrabova.cz